Friday, May 1, 2009

Labor Day - 1/5/2009

aiyoh yoh yoh... dunno wat happen to me today... this morning, i woke up penuh semangat bersiap nak pegi ofis. yup, u heard me right... aku telah bangun pagi on 1/5/2009 dan bersiap utk pegi ofis! sume sbb gara2 aku EL 2 hari lepas n sbb rasa sgt risau meninggalkan audit team terkontang kanteng selama 2 hari (dah la last week cuti 1 wk) hari ni kira semangat waja la nak g ofis. but through out the way to the office only aku realize yg jln smooth gile...not only tak jam, tp lengang.. wonder gak at first apsal tade org ni... cuti agaknya..ceh mentang2 dah cuti lama suka2 je berangan today public holiday... tu la bisikan kata2 hati aku sepanjang driving this morning.

tp bila aku exit to Jln Pantai Baharu from NPE, tahap kelengangan buat aku rasa sgt pelik... mmm after near the police station then aku realize - eh, hari ni bape hb?? alamak! 1/5 bukan labor day ke??! aiseyyyyy... suddenly it hits me right in the face, aku rasa panas je muka aku.. terus pull-over kat tepi balai polis. IT'S PUBLIC HOLIDAY TODAY! N I'M ALREADY IN FRONT OF MY OFFICE!!! gosh... b4 ni penah gak la aku tak sedar yg public holiday is around, tp usually 1 or 2 days before tu org dah kecoh2, so aku tau la. just because my hubby is working today, aku pon langsung lupa dgn tarikh hari ni! pastu aku pon call la hubby, punya la dia gelakkan aku... hahahahaha mmg ntah apa2 la hari ni.. tau member2 ofis aku sure kena gelak sakan nih

so wat's my plan for today?? btw, Danial is getting better only that his coughing n flu has no sign of slowing down as yet (tp ubat dah abis... ). aku rasa nak g kaler rambut... tp tak sure lg nak pegi kat mana... i need to boost my spirit balik la lepas demam ni. probably nak pegi kat A Cut n Above Academy kut... we'll see la how.. but anyway i'm glad it's public holiday today at least i got to spend longer time with Danial.... kesian dia.

1 comment:

MimY HaMiD said...

HAHAHAHHAA...KAK AZNI LAWAK GILER LA...RAJINNYA BEKERJA DI PH