Thursday, April 2, 2009

Shopping Fever

wah lama nye tak update.. 2009 is a fast year for me n without realizing, the first quarter has lapsed. anyway, just nak story that lately I got this huge craving, temptation and lust over SHOPPING! aiyohh it's scary maaa... mane taknye i've been monitoring my spending carefully to make sure that i won't spend unnecessarily especially during this period of economy turmoil.. u'll never know what is gonna be next kan.. so i'm quite concern and kononnya try to be cautious about my spending. in fact aku dah settle my credit cards outstanding during early of the year so that i maintain only current balance je... (perghh proud sey.. bukan senang oo) n i've terminated few cards to reduce the likelihood of ter'spend' over my ability to pay.

aku ni sebenarnye boleh tahan jugak kaki shopping.. but i dont admit the fact myself cos' i'm not proud of it. lagi la plak being an accountant myself, bukan ke i'm suppose to be 'berkira' n a bit of kedekut?? hehehe... although aku tak agree on the stereotype perception, but it's kinda true yg accountants mmg mcm tu (huhuhuhu tutup muka sendiri...) but i always think of myself as a smart spender.... i would go for value for money... as for necessity tu... tak semestinya cos' kdg2 aku beli sbb aku nak.. but i'll find my way to reason that i need it! :))

so apa aku dah beli for the past couple of months??? the list are as follows:

Baju + tudung
I would say that since January 2009 until now aku dah abis about RM2000 on clothes and tudung.... errr but not on myself alone, tp utk family i.e Danial, Hubby, Mama, Mom in-law, Adlyn, etc.. but i think i won't spend on tudung lg after this sbb rasa dah cukup kot dgn apa yg ada.

and currently aku ada kegilaan baru - dresses. sounds ridiculous kan??? tp aku mula terjebak masa ada jualan kat ofis last week (sbb hari gaji + bonus). it all started when i found this one beautiful halter neck dress that fit me nicely.. dan berharga RM65 after discount of course. terasa agak mahal... tp ia sangat cantik. so kisah apa.. sekali sekala la katakan.. tp tadi masa berjalan kat sunway pyramid aku telah menyambar satu black dress yg sangat seksi dgn kain yg sgt best dan cuma berharga RM49 selepas discount (ori. price is RM139).

dan kini aku terasa menyesal sbb tak sambar kaler hijau dan turqoise sekali.. adakah esok aku bakal menyambar nye?? jeng jeng jeng... sila tunggu confession in the next post.

Handbags
I got 3 new handbags since December last year until now... total is about RM400. ok le tu kan?? beli masa Sale n sumenya discounts 50% and above :)

Shoes
huhuhu yg ni tetiba aku telah spend more than RM600 only for the past few days!! huhuhu hopefully hubby aku tak baca la benda ni.. suddenly aku telah terjebak dgn CROCS. aduiii never in my life i thought i will be buying crocs for myself or anybody else cos' it is so damn expensive. all that i know my friend kak dilla mmg suka gile la beli crocs ni for her kids. utk Danial pon aku beli imitation punya je before this... but when my friend promote discounted crocs, aku telah menyambar 3 - 2 for me and 1 for hubby. hasil tangkapan yg amat memuaskan. tp sbb aku telah jatuh centa dgn ke'comfy'annye aku telah menyambar lagi 2 kat crocs outlet @ sunway pyramid - 1 shoe for me and a batman cayman for Danial. tuh dia... penangan sawan buaya yg telah menawan diri aku for the past few days.

in fact last weekend aku telah menyambar 3 kasut - 2 from Nichii and 1 from VISS. all at discounted price (total RM120 je.. ok la kan?). tp hari ni aku discover kasut VISS yg pada mulanya sgt sedap dipakai telah menggigit kaki aku masa lunch time bile aku jalan merata kat mid valley dgn kak aween. then i started to feel - there goes my money.. RM35 spend but only to get a sore feet.. nasib baik gak RM35 je (originally the price was RM70).

so itu lah spending yg aku ingat setakat ni... rasanya ni je la yg significant. there are other spending of course but no need to mention la sini. but i know this are all temporary cos' i blame it all on my hormonal changes (gara2 clomid.. im trying to get pregnant again after failed trying last year) hehehehe... kan aku dah kata... i wont admit that i'm a shopaholic.. sbb rasanya mcm criteria to fit myself as shopaholic blm cukup (lg mau deny kan... :) )

3 comments:

MimY HaMiD said...

xpe kak.. shopping spree for ourself...berbaloi tu

deliena said...

wahahaha mimy.. akak x expect lak yg mimy follow blog ni.. padahal lama gile x update ni.. tgh usaha nak lebih rajin lg update pasni hehe

dillazag said...

ya ya ya..
mari mari mari..
kita blog ramai-ramai...